Известие

Collapse
No announcement yet.

Не мога да си сваля дебитомера?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Еми с това трябваше да започнете , "пентаграм" значи , утре ще потърся . А черпенето...друг път.
    Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Първоначално публикувано от snaiperisto Покажи съобщение
      Еми с това трябваше да започнете , "пентаграм" значи , утре ще потърся . А черпенето...друг път.
      Брей, че си неотзивчив даже и за виртуално черпене, инак добре търси, че се продават на едно две места в София.
      Fiat Punto 1.4GT 1996
      Hyundai Tucson 2.0 2007
      Renault Clio 1.5 2019

Comment

Абе аз за виртуално черпене съм готов по всяко време , ама нещо "усмивките" не ги намирам в браузъра...та не мога да се изразя правилно.

А щом се намират тези неща в 1-2 магазина в София , няма да ги търся. А и вероятно се продават цели комплекти , а да си купя инструмент на цената на дебитомера , не става. Ще го режа с брадвата.
        Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Тази кола...е като всяка такава кола...все по нещо има да се дооправи , все пак е Алфа. Сега да не почнеш да ми обясняваш стандартните форумни клишета , че отдавна ми е писнало от тях. Колата е такава , каквато е. Ти ламбдасонда на твоите 5 не си ли сменявал , или пък дебитомер , или носачи ... с прословутата здравина на италианското окачване...или не си имал скъсан волан,...или счупена седалка...или липса на сенник...е това ли е страшното на "каква е тази кола" ? То че е страшно - страшно е , защото това са болки на марката , ама па чак толкова....

И , я ми го покажи правилния инструмент за 1лв за тая работа , при положение че колегите по-горе са имали същите приключения?
          Никога не съм сменял дебитомер ! Никога не съм имал протрит волан, пък камоли скъсан ! Никога не съм имал счупена седалка ! Никога не съм купувал кола с липси. Окачване съм сменял но ела в Пловдив да караш да видиш път !
          Но има и друго аз не купувам най-евтиното на пазара !
          Успех с ремонтите
          Поздрави
          Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
          159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
          NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Глупости, 20 лв. са върток с 40 накрайника мисля.Е не са Гедоре или там нещо си ама за любителска работа стават.
            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
              Глупости, 20 лв. са върток с 40 накрайника мисля.Е не са Гедоре или там нещо си ама за любителска работа стават.
              Не че нещо, ама не са с много широко разпостранение тоя модел торксове, едва ли му трябва комплект.
              Fiat Punto 1.4GT 1996
              Hyundai Tucson 2.0 2007
              Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
                Никога не съм сменял дебитомер ! Никога не съм имал протрит волан, пък камоли скъсан ! Никога не съм имал счупена седалка ! Никога не съм купувал кола с липси. Окачване съм сменял но ела в Пловдив да караш да видиш път !
                Но има и друго аз не купувам най-евтиното на пазара !
                Успех с ремонтите
                Поздрави
                Е прегледах ти автопарка , щото помислих че са ти нови колите , ама не са , а как не си сменявал такива работи - не знам.

Малката подробност от голямо значение е , че аз не съм я купил тази кола , тя "дойде от нищото" в една сделка и понеже е лачена , с хубави джанти и ГИ (беше) , жената я хареса и аз и се вързах на акъла да и я направя за нея. А имах малко горчив опит с едно GTV преди години , ама е така за разнообразие се "заиграх". Но ще се справя , до тук резултата е около 1200 на нула , а още не е кола като хората , макар че като я взех , нищо не подсказваше такъв погром.

Та , още малко и остава и отивам да досаждам във форума на мерцедес , че и там е тежък случай.

А по темата , имаме тук наблизо един сериозен магазин , ще питам утре за такъв комплект и ако не е нещо безбожно , ще взема да си купя.
                Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Абе вземи си, има едни такива в малко алуминиева куфарче с върток и мнооого накрайници някои дето не ги знам даже за какво са.Нещо такова http://www.emag.bg/komplekt-nakrajni.../pd/D20CXBBBM/ .На промоция го взех за 18 лева иначе са към 25-40 зависи къде ще го намериш.Абе може си вземеш накъв върток и да си купиш накрайници отделно каквито ти трябват.Виж там какви болтове има по двигателя 3-4 са дет ти трябват.Не им помня номерата.Общо взето 5-6 мм шестограми, еврейски звезди със и без отвор.
                  По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                  конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Е прегледах ти автопарка , щото помислих че са ти нови колите , ама не са , а как не си сменявал такива работи - не знам.

Малката подробност от голямо значение е , че аз не съм я купил тази кола , тя "дойде от нищото" в една сделка и понеже е лачена , с хубави джанти и ГИ (беше) , жената я хареса и аз и се вързах на акъла да и я направя за нея. А имах малко горчив опит с едно GTV преди години , ама е така за разнообразие се "заиграх". Но ще се справя , до тук резултата е около 1200 на нула , а още не е кола като хората , макар че като я взех , нищо не подсказваше такъв погром.

Та , още малко и остава и отивам да досаждам във форума на мерцедес , че и там е тежък случай.

А по темата , имаме тук наблизо един сериозен магазин , ще питам утре за такъв комплект и ако не е нещо безбожно , ще взема да си купя.
                    Факт е че за десетина сменени италианки от мен, досега не съм имал такива зорове с ЕДНА кола...

Правилсъм повдигача на седалката на 147цата, сменях сенника на Пунтото еденичка, сменях ламбда сонда на Бравата, окачването съм правил на 156цата, правил съм окачване и на Типото... Ама наведнъж... Доста слепешком е била покупката. Дано поне цената да е била ниска и да е с хубав ГИ, с малък разход.
                    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Здравей,колега, а не е ли по лесно и безболезнено да отвиеш старите види с клещите и да ги подмениш с обикновени /подходящи по размер/ за отверка или торкс без дупка или за какъвто инструмент имаш .

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                        Торкса които ти трябва е пентаграм а откъде да си го закупиш казвам след закупена бутилка с огнена течност по твой избор
                        Старите дебитомери са с 6 point security torx.
                        Новите идват с 5 point ... битовете се познават лесно - TS8 TS10 TS15 TS20 TS27 TS30....
                        ...

Comment

европа 80 продават такова ключе 2.0 лева магазин за инструменти ... ако някой от софия си търси
                          sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                          Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                          Ramstein - Benzin
                          https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                            Старите дебитомери са с 6 point security torx.
                            Новите идват с 5 point ... битовете се познават лесно - TS8 TS10 TS15 TS20 TS27 TS30....
                            Абсолютно вярно
                            Fiat Punto 1.4GT 1996
                            Hyundai Tucson 2.0 2007
                            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Абе какви въртоци, какви 20 лв.? В Бриколаж има на TopMaster торксове с отвор, комплекта е от 10 торкса с различни размери и струва под 10 лв. Хубавото е, че Бриколаж работи и в Неделя.
                              Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                              Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                              Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                              Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Развих ги с клещи , навих рапидки за отверка.
                                Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Working...
                                X